Hantek 1008C vs. 3064(A) | Články | Blog.autodiagnostik.cz

Hantek 1008C vs. 3064(A)

Hantek 3064(A) vs. Hantek 1008C

Digitální automobilové osciloskopy Hantek

Současné trendy a technologie používané v automobilovém průmyslu kladou vysoké nároky na diagnostickou a měřící techniku. Bez kvalitního automobilového osciloskopu se dnes neobejde žádné vyspělé autoopravárenské pracoviště. Hantek přináší alternativu a nabízí velmi vyvážený poměr cena/výkon. Vývoj a výroba měřící techniky jde kupředu sedmimílovými kroky, každý chápe, že v posledním desetiletí prudce klesly ceny výpočetní techniky. Obor měřící techniky proto není výjimkou. Hantek nabízí levné a kvalitní řešení. Autoskopy od Hanteku dobře poslouží převážně začátečníkům.

 

USB Digitální osciloskop Hantek DSO 1008C CZ

Autoskop 1008C CZ je jednoduché ukazovátko za rozumnou cenu. 1008C je navržen pro potřeby začínajících diagnostiků, kteří nechtějí do pořízení automobilového osciloskopu investovat vysokou částku. Pokud chcete začít s paralelní diagnostikou, 1008C je ta správná volba. Databáze přednastavených setupů pro měření snímačů a akčních členů je ideální berličkou pro začátečníka především v tom, že jednak zobrazí na pozadí obrazovky osciloskopu vzorový průběh, ale současně nastaví napěťovou i časovou základnu tak, aby obsluha mohla ihned měřit. Ovládací program je kompletně v českém jazyce. DSO 1008C CZ je nejdostupnější osmikanálový automobilový osciloskop na českém a slovenském trhu. Ve své cenové kategorii nemá autoskop 1008C CZ konkurenta.

Hantek DSO 1008C CZ

Hardware DSO 1008C CZ

Osciloskop HANTEK DSO1008C je poháněn mikroprocesorem ARM (STM32F1x) o taktu 72MHz. Procesor obsluhuje veškeré instalované periferie (USB, ADC, GEN…), což jej značně limituje pro plné využití v 8 kanálovém režimu. V osciloskopu jsou integrované tři ADC převodníky (12bit, multiplex) o frekvenci 1MHz.

Hardware Hantek DSO 1008C CZ

Maximální spouštěcí frekvence je 800kHz. ADC převodníky jsou zřetězeny. Proto výrobce udává maximální samplování 2.4 MHz (platí v jednokanálovém režimu). V 8 kanálovém režimu je možné vzorkovat pouze 300kHz. Výkon generátoru je max. 250kHz.

 

Digitální osciloskop Hantek DSO 3064A CZ

Digitální osciloskop 30604/A je určen těm diagnostikům, kteří budou osciloskop používat např. i pro testy slaboproudé elektroniky či své radioamatérské aktivity. Na český trh jej dodáváme ve dvou provedeních ve verzi 3064A tj. s generátorem libovolných signálů a ve verzi 3064 bez generátoru. Generátor není vhodný pro použití v rámci automobilové diagnostiky, neboť nedosahuje požadovaných hodnot pro napájení snímačů a aktivaci akčních členů. Po hardwarové stránce disponuje několikanásobně vyšším výkonem než běžné automobilové osciloskopy.

Hantek DSO 3064A CZ

Hardware DSO 3064(A) CZ

Robustní hliníkové provedení s ochrannými bočními prvky z tvrdé gumy chrání přístroj v náročných podmínkách dílenského prostředí. V osciloskopu jsou integrované čtyři nezávislé vysokorychlostní ADC převodníky o frekvenci 100MHz.

Hardware Hantek DSO 3064A CZ

Maximální spouštěcí frekvence je tedy 200MHz. ADC jsou nezávislé, nejsou zřetězeny jako je tomu u 1008C. Stabilní datovou komunikaci zajišťuje sdílená paměť DDR. FPGA řídí hlavní funkce, vnitřní hodiny jsou 800MHz.

 

Srovnání osciloskopů Hantek 1008C a 3064A

V následující tabulce naleznete základní srovnání obou osciloskopů. Oba programy mají stejný ovládací program s tím rozdílem, že SW pro 3064(A) má více aktivních fukncí.

Srovnávací tabulka osciloskopů Hantek DSO 1008C CZ a 3064A CZ

Databáze přednastavených měření

Programy pro oba oscilskopy obsahují databázi více jak 80 přednastavených průběhů snímačů a akčních členů. Výběrem z přehledného menu se uživateli na pozadí obrazovky měření zobrazí vzorový průběh a zároveň se osciloskop nastaví pro okamžité měření. Na webu naší technické podpory si můžete prohlédnout ukázky sekci přednastavená měření.

Pavel Kloc on FacebookPavel Kloc on LinkedinPavel Kloc on RssPavel Kloc on Youtube
Pavel Kloc
Technická podpora
Specializuji se na předprodejní a poprodejní technickou podporu aftermarket sériové diagnostiky např. od výrobců Delphi, Hella-Gutmann, Secons a Ross-Tech a paralelní diagnostiky, zejména automobilových osciloskopů MTPro (mt-pro.cz) a Hantek (hantek.cz). Kontaktovat mne můžete na bezplatné lince+420 800 66 44 66 (dostupná i pro volající z SK).

Comments are closed.